In welke kleuren is een gietvloer beschikbaar?
Het kenmerken van een gietvloer is dat deze in alle denkbare kleuren beschikbaar is bij Gietvloer Hilversum. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de lijn met kleuren van RAL, Sikkens en NCS. Als er gesproken wordt van een bepaalde kleur is het altijd zo dat er van de betreffende kleur meerdere tinten beschikbaar zijn om een keuze uit te maken. Bijvoorbeeld lichtbruin of donkergrijs, maar ook helderblauw of standgroen.
Moet ik direct al de definitieve kleur kiezen?
De fabriek moet voldoende tijden hebben om de door u gewenste kleur gereed te maken. Gietvloer Hilversum benadert u dan ook ruimschoots voordat de gietvloer wordt aangebracht om te vragen wat uw keuze is aangaande de definitieve kleur. U kunt ongeveer rekening houden met drie weken voordat de gietvloer wordt aangebracht. Dat is het moment van het projectbezoek waarbij alles met u wordt besproken en ook de definitieve kleur aan de orde komt.
Hoeveel jaar kan ik van een gietvloer gebruikmaken?
Een gietvloer is een vloer met een lange levensduur, maar laat uiteraard in de loop der jaren wel gebruikerssporen achter. De mate van gebruik heeft invloed op de conditie van de vloer. In principe kan een gietvloer uw leven lang meegaan, waarbij er dan wel tussendoor een nieuwe toplaag aangebracht moet worden. Deze kan namelijk door gebruik in de loop der jaren te maken krijgen met beschadigingen. Voor wat betreft de toplaag raden wij aan deze ongeveer een keer in de acht jaar opnieuw aan te brengen.
Wat is het verschil tussen een PU en epoxy gietvloer?
Een epoxy gietvloer leent zich perfect om er een bijzonder design aan toe te kennen. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om deze vloer met 3D-effecnte af te werken? Dat levert een originele vloer op. Verder is epoxy als kunsthars harder en is polyurethaan zachter van aard. De PU gietvloer wordt dan ook als woonvloer gebruikt door het comfort en de flexibiliteit van deze vloer.
Wat goede omstandigheden om de gietvloer aan te brengen?
Bij het aanbrengen van een gietvloer spelen de omstandigheden in de ruimte een belangrijke rol voor het resultaat. De ondergrond moet natuurlijk goed genoeg zijn om een gietvloer strak te laten aanbrengen. In de ruimte spelen echter meer omstandigheden een rol, zoals de temperatuur en het vochtpercentage in de ondergrond. Een vochtpercentage van minder dan 4% is prima. De minimale temperatuur moet in elk geval 15 graden zijn om van goede omstandigheden te kunnen spreken. Verder moet tocht en vocht worden voorkomen en is het van belang dat er voldoende licht is.
Hoe dik is een gietvloer gemiddeld?
De gemiddelde dikte van een gietvloer komt uit op 2 tot 3 millimeter. Het exacte aantal millimeter is echter weer afhankelijk van het aantal lagen dat aangebracht wordt. Dat kunnen er namelijk ook meer dan standaard zijn. De ondergrond is eveneens van belang voor het bepalen van de uiteindelijke dikte. Uiteraard kunnen wij vooraf aan de hand van de wensen en de ondergrond bepalen wat de dikte wordt en krijgt u dat ook te horen.
Komen er snel krassen in een gietvloer?
Een gietvloer is krasbestendig, maar niet voor de volle 100 %. Het hangt namelijk van het gebruik af. Als u met zware meubelen gaat schuiven die scherp zijn aan de onderkant dan kan dat zeker wel krassen veroorzaken. Daarom kan de onderkant van deze meubels, zoals eetkamerstoelen waar vaak mee geschoven wordt het beste van bescherming worden voorzien. Door normaal te leven en te wonen op een gietvloer ontstaan er in de loop der tijd uiteraard ook krasjes of andere beschadigingen. Dat kan echter weer worden opgelost door de toplaag te vernieuwen. Gietvloer Hilversum adviseert dat doorgaans om de acht jaar te doen. de PU Gietvloer Green Line Comfort is een vloer van Gietvloer Hilversum en is extra sterk en krasbestendig.
Wat kan ik doen om krassen op de gietvloer te voorkomen?
Zand of vuil onder de schoenen dat meegenomen wordt naar binnen kan in de gietvloer voor kleine krasjes zorgen. Vooral zand heeft een schurende werking. Zorg dus voor een deurmat bij de buitendeur waar iedereen de schoenen aan kan afvegen. Of loop in huis niet op schoenen, maar doe deze direct bij binnenkomst uit. Verder kunnen viltjes ter bescherming onder stoelpoten en tafelpoten worden aangebracht.
Renoveert Gietvloer Hilversum ook gietvloeren?
U kunt bij Gietvloer Hilversum ook terecht als er sprake is van het renoveren van een gietvloer. Deze vloer kan namelijk gerepareerd worden. Of u nu bij ons de gietvloer in het verleden heeft aangeschaft of bij een ander dat maakt voor Gietvloer Hilversum niet uit. Het aanbrengen van een nieuwe toplaag over gietvloeren maakt onderdeel uit van onze werkzaamheden net als onderhoudsbeurten.
Is vloerverwarming goed voor onder een gietvloer?
Vloerverwarming is heel goed voor onder een gietvloer. Het materiaal is daar namelijk geschikt voor en zelfs perfect als het gaat om de warmteverdeling. Dat maakt het rendement ook meteen heel groot. Het is verder ideaal dat vloerverwarming de mogelijkheid met zich meebrengt dat de radiatoren uit de woonkamer kunnen verdwijnen. Dat laat het interieur er nog beter uitzien.
Kan ik een gietvloeren nemen in mijn appartement?
De vermindering van contactgeluiden tot ongeveer 4-7dB is bij een PU gietvloer van Gietvloer Hilversum. Ieder appartementencomplex kan andere regels hanteren ten aanzien van geluidsreductie. Als er sprake is van strenge regels dan kan Gietvloer Hilversum de gietvloer van een dempingslaag voorzien. Deze komt onder de gietvloer en is ongeveer 3 mm dik. Dit heeft tot gevolg dat er een geluidsvermindering ontstaat van meer dan 10dB.
Kunnen gietvloeren verkleuren?
Er kan op gebied van gietvloeren een onderscheid tussen kleurstabiele vloeren en kleurechte vloeren gemaakt worden. De gietvloeren van Gietvloer Hilversum die nieuw worden aangebracht, behouden lange tijd hun kleur. De PU Gietvloer Green Line is wat dat betreft een prima keuze als u voor kleurstabiliteit kiest. Dat houdt in dat een lichte verkleuring mogelijk is. De PU Gietvloer Green Line Comfort zorgt echter pas echt voor het behouden van de originele kleur. Deze vloer verkleurt niet.
Zijn er ook schoonmaaktips voor een gietvloer?
Gietvloer Hilversum raadt aan om een stofzuiger te gebruiken en voor de finishing touch een vochtige dweil. Dan wordt de vloer weer lekker fris. Het is overigens een onderhoudsvriendelijke en hygiënische vloer. Naden zijn er niet en stof en vuil hechten zich niet graag aan de vloer. Bovendien is er sprake van vloeistofdichtheid. Dat betekent niet dat geknoeide vloeistoffen lang moeten blijven liggen. Als dat niet wordt schoongemaakt kan er wel een lelijke plek ontstaan.
Is een gietvloer hygiënisch?
Aangezien een gietvloer naadloos is en vuil en stof problemen hebben om zich te hechten, is er zeker sprake van een hygiënische vloer. Bovendien is het materiaal niet poreus en zijn er naast geen naden evenmin kieren of andere openingen. Het schoonmaken van een strak en naadloos oppervlak is natuurlijk zo gedaan. Gietvloeren komen dan ook vaak voor in ruimtes waar er echt sprake moet zijn van optimale hygiënische omstandigheden. Bijvoorbeeld in keukens, ziekenhuizen en clean rooms.
Hoe moet de ondergrond voor een gietvloer zijn?
Een gietvloer kan over vrijwel elke ondergrond aangebracht worden. Uiteraard zijn er wel een aantal factoren van belangrijk. De ondervloer moet sterk zijn, maar ook stabiel genoeg om een gietvloer aan te brengen. Wij voeren overigens standaard een controle uit om de staat van de ondergrond te beoordelen. Er kunnen dan eventueel werkzaamheden uitgevoerd worden door Gietvloer Hilversum om de staat van de ondergrond te verbeteren.
Kan de gietvloer over mijn bestaande vloer worden aangelegd?
Het is inderdaad een optie om een gietvloer over een bestaande vloer aan te leggen Het maakt bijvoorbeeld in principe niet uit of het om een houten vloer gaat of om een bestaande vloer van marmoleum, kurk of tegels. Om het beste resultaat te garanderen, kan het wel nodig zijn dat de medewerkers van Gietvloer Hilversum voorbereidende handelingen moeten treffen om de bestaande vloer perfect te maken voor het aanbrengen van een gietvloer.
Is mijn nieuwe huis geschikt voor een gietvloer?
Een gietvloer is zelfs ideaal om in een nieuw huis aan te brengen. Gietvloer Hilversum brengt gietvloeren zowel aan in nieuwbouwwoningen als in woningen die al langere tijd bestaan. De dekvloer dient in de nieuwbouwwoning wel uitgewerkt en droog te zijn. Dan kan de gietvloer aangebracht worden voordat u uw huis betrekt.
Zijn er tips voor het snel laten drogen van een dekvloer?
Een goede ventilatie is belangrijk om een dekvloer sneller te laten drogen net als dat verwarming een rol speelt. Een combinatie van warmte en tocht is ideaal. Mocht het niet tochten of is er sprake van onvoldoende ventilatie dan is het mogelijk om in de ruimte een ventilator te plaatsen. Door de luchtcirculatie droogt de dekvloer sneller. Bij een anhydriet ondergrond kan de calciumsulfaathuid eraf gehaald worden door het oppervlak te schuren. De anhydriet dekvloer droogt dan sneller.
Moet een ondergrond waterpas zijn voor een gietvloer?
Het is wel de bedoeling dat de vloer waterpas is. Als het afschot per m2 niet meer is dan 1cm kan de gietvloer zonder problemen worden aangebracht. De vloer wordt dan waterpas gemaakt met bijvoorbeeld egaline of met het aanbrengen van een anhydriet dekvloer.
Hoe kan blaasvorming worden voorkomen?
Blaasvorming ontstaat als er in de ondergrond vocht ophoopt. De gietvloer wordt omhoog gedrukt door het opbouwen van waterdruk als er vochtophoping in de ondergrond is. Dat is bijvoorbeeld voor te stellen als er een lek in de leiding zit. Wij raden dan ook aan om eerst de leidingen af te persen. Zo kan blaasvorming voorkomen worden.
Hoelang duurt het voordat een gietvloer ligt?
Het duurt ongeveer een werkweek van vier tot vijf dagen. Het schuren van de ondervloer wordt op de eerste dag gedaan en dan wordt ook de primer aangebracht. De volgende dag wordt er weer geschuurd en komt de schraplaag erover. De derde dag is de dag van de gietvloer. Daarna komt er op de vierde dag een topcoating over. De vijfde dag is het dan nog mogelijk om weer een topcoating aan te brengen van 2-componenten polyurethaan.